|
- Pancar Turşulu Ayran Aşı Çorbası - |
MALZEMELER : 1 kâse haşlanmış buğday, 1 kâse haşlanmış nohut, 2 kâse süzme yoğurt, 3-4 kâse kırmızı pancar turşusu suyu, 1 su bardağı küçük küpler halinde doğranmış kırmızı pancar turşusu ÜZERİ İÇİN ; 4 tane taze nane yaprağı veya 1 tatlı kaşığı kuru nane HAZIRLANIŞI : Süzme yoğurt, kırmızı pancar turşusu suyu ile karıştırılarak, çırpılır. Haşlanmış buğday ve nohut ilave edilir. Doğranmış kırmızı pancarlar eklenir. Buzdolanda en az 2-3 saat soğutulduktan sonra ÜZERİ ; Taze nane yaprakları ile süslenerek, soğuk servis yapılır. İsteğe bağlı olarak üzerine; kuru nane de serpilebilir. Afiyet olsun.
|
- Pancar Turşulu Ayran Aşı Çorbası - |
|
- Pancar Turşulu Ayran Aşı Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder