5 Eylül 2017 Salı

PANCAR TURŞULU AYRAN AŞI ÇORBASI (4 kişilik ) - Soğuk Çorba -


- Pancar Turşulu Ayran Aşı Çorbası -
    MALZEMELER :  1 kâse haşlanmış buğday, 1 kâse haşlanmış nohut, 2 kâse süzme yoğurt, 3-4 kâse kırmızı pancar turşusu suyu, 1 su bardağı küçük küpler halinde doğranmış kırmızı pancar turşusu  ÜZERİ İÇİN ;  4 tane taze nane yaprağı veya 1 tatlı kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Süzme yoğurt, kırmızı pancar turşusu suyu ile karıştırılarak, çırpılır. Haşlanmış buğday ve nohut ilave edilir. Doğranmış kırmızı pancarlar eklenir. Buzdolanda en az 2-3 saat soğutulduktan sonra   ÜZERİ ;  Taze nane yaprakları ile süslenerek, soğuk servis yapılır. İsteğe bağlı olarak üzerine; kuru nane de serpilebilir.     Afiyet olsun.                                                                                                      
- Pancar Turşulu Ayran Aşı Çorbası -
- Pancar Turşulu Ayran Aşı Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder