ÜZERİ İÇİN: 2 çorba kaşığı yerfıstığı, 8 dilim ince doğranmış acur, 4 çay kaşığı toz tarçın, 2 çay kaşığı tozşeker
HAZIRLANIŞI : Acur yıkanıp kurulandıktan sonra iki ucu kesilerek çıkarılır. Birkaç parçaya ayrıldıktan sonra boylamasına kesilerek, çekirdekleri çıkarılır. Çekirdekleri çıkarılmış kavun dilimleri ile birlikte blendere koyularak, ezilir. Cam kaseye boşaltılır. Yoğurt ve tuz ilave edilerek karıştırıldıktan sonra soğuması için buzdolabına koyulur. Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarılıp, 4 kaseye pay edilir.
ÜZERİ: Kabukları soyulup, iki parçaya ayrılmış yerfıstığı ile acur dilimleri ile süslenir. Toz tarçın ile toz şeker karıştırılarak, serpilir. Buz parçaları eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder