MALZEMELER : 1 su bardağı noodle ( Çin eriştesi ), 200 gr. kuşbaşı tavuk eti, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 5 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı limon suyu, bir parça Hindistan cevizi, 4 su bardağı su, 1 su bardağı süt, yeterli miktarda Tayland baharatı, 2 tane taze soğan
HAZIRLANIŞI : Hindistan cevizi sütün içine koyularak, 1 gece buzdolabında bekletilir. Noodle suda haşlanır. Baharatlar ile sarımsak sıvı yağda kavrularak, tavuk etleriyle sotelenir. Haşlanmış noodle, suyu ile birlikte tavuklara ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra çorba ateşten alınır. Limon suyu ve kabukları ilave edilir. Taze soğanlar ayıklanıp yıkandıktan sonra çorbanın üzerine doğranır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder