SUNUŞ
1- Çorba nedir ? Çorbanın tarihçesi, İlk Çorba.
2- Genel olarak; Çorbanın faydaları, çorbanın beslenmemizdeki önemi, Çorbanın sağlığımıza Katkıları, niçin çorba içmeliyiz?
3- Yemek denilince, önce çorba.
4- Çorba hazırlarken, uyulması gereken kurallar.
5- Sağlıklı ve lezzetli çorbalar pişirebilmek için, şu püf noktalarını göz önünde bulundurmalıyız.
6- Pişirilen çorbalar, neye göre değerlendirilir?
7- Çorbaların kullanılan malzemelere göre gruplandırılışı.
8- Türk Mutfağında çorbanın yeri.
9- Türk Mutfağında çorbalar, kaç şekilde yapılır?
10- Türk çorbalarında yer alan temel maddeler.
11- Türk Mutfağındaki; 5 çeşit çorba terbiyesinin, hazırlanış şekilleri.
* Limonlu terbiye.
* Sirkeli ve sarımsaklı terbiye.
* Yoğurtlu terbiye.
* Sütlü terbiye.
* Unlu terbiye.
12- Bağlama nedir? Çorba bağlama teknikleri nelerdir?
13- Çorba sularının hazırlanışı:
* Kemik suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
* Sebze suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
* Balık suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
* Tavuk suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
* Et suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
14- Gruplarına göre çorbalar.
* Yöresel çorbalar.
* Geleneksel çorbalar.
* Sebzeli çorbalar.
* Taneli çorbalar.
* Dünya mutfaklarından çorbalar.
* Yeni yorumlardan doğan çorbalar.
15- Çorbanın batıdaki tarihi.
16- Stok nedir? Berrak bir stok hazırlamak için nelere dikkat etmeliyiz? Çorba alt malzemesi olarak; stoklar, baharat bohçası ve sebzeler. Dünya mutfaklarında çorbalar.
17- Dömi Glas - Jöleleşmiş, çok iyi bir et suyu özü - ( konsantre et suyu )
18- Mutfakta kullanılan terimler ve pişirme yöntemleri.
19- XV. Yüzyılda Osmanlı mutfağında pişen çorbaların isimleri.
20- Tarihte sevilen çorbalar.
21- Görgü kurallarına uygun olarak, çorba nasıl servis edilmeli ve içilmelidir?
22- Konsome ( şeffaf çorba )
* Tavuk etli konsome.
* Tel şehriyeli konsome.
* Pirinçli konsome.
* Ekmekli konsome.
* Çiğdem konsome.
* Bahar konsomesi.
* Tavuk konseme.
* Tavuk veya et sulu konsome.
23- İllerimize göre çorba çeşitlerimiz.
24- Çorba ile ilgili Atasözleri.
25- Çorba ile ilgili Deyişler.
26- Çorba ile ilgili Maniler.
27- Çorba ile ilgili tekerlemeler.
28- Çorba ile ilgili fıkralar.
29- Ölçüler.
30- Sözlükçe.
31- Kaynakça.
11- Türk Mutfağındaki; 5 çeşit çorba terbiyesinin, hazırlanış şekilleri.
* Limonlu terbiye.
* Sirkeli ve sarımsaklı terbiye.
* Yoğurtlu terbiye.
* Sütlü terbiye.
* Unlu terbiye.
12- Bağlama nedir? Çorba bağlama teknikleri nelerdir?
13- Çorba sularının hazırlanışı:
* Kemik suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
* Sebze suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
* Balık suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
* Tavuk suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
* Et suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
14- Gruplarına göre çorbalar.
* Yöresel çorbalar.
* Geleneksel çorbalar.
* Sebzeli çorbalar.
* Taneli çorbalar.
* Dünya mutfaklarından çorbalar.
* Yeni yorumlardan doğan çorbalar.
15- Çorbanın batıdaki tarihi.
16- Stok nedir? Berrak bir stok hazırlamak için nelere dikkat etmeliyiz? Çorba alt malzemesi olarak; stoklar, baharat bohçası ve sebzeler. Dünya mutfaklarında çorbalar.
17- Dömi Glas - Jöleleşmiş, çok iyi bir et suyu özü - ( konsantre et suyu )
18- Mutfakta kullanılan terimler ve pişirme yöntemleri.
19- XV. Yüzyılda Osmanlı mutfağında pişen çorbaların isimleri.
20- Tarihte sevilen çorbalar.
21- Görgü kurallarına uygun olarak, çorba nasıl servis edilmeli ve içilmelidir?
22- Konsome ( şeffaf çorba )
* Tavuk etli konsome.
* Tel şehriyeli konsome.
* Pirinçli konsome.
* Ekmekli konsome.
* Çiğdem konsome.
* Bahar konsomesi.
* Tavuk konseme.
* Tavuk veya et sulu konsome.
23- İllerimize göre çorba çeşitlerimiz.
24- Çorba ile ilgili Atasözleri.
25- Çorba ile ilgili Deyişler.
26- Çorba ile ilgili Maniler.
27- Çorba ile ilgili tekerlemeler.
28- Çorba ile ilgili fıkralar.
29- Ölçüler.
30- Sözlükçe.
31- Kaynakça.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder