ÜZERİNE ; 1 çay bardağı krema
HAZIRLANIŞI : Ispanaklar bol su ile iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresinde zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar ilave edilerek, kavrulur. Un serpilerek, biraz daha kavrulur. Kabukları soyulup yıkandıktan sonra küp doğranmış patatesler ilave edilir. Ayıklandıktan sonra yıkanıp doğranmış taze soğanlar da ilave edildikten sonra sıcak su boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. kaynayınca, Ispanak yaprakları ilave edilir. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.
ÜZERİNE ; Krema koyulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder