- Tarhana Çorbası ( Kıbrıs Mutfağı ) - |
HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine yağ koyularak, iyice ısıtılır. İstenilen miktardaki hellim peyniri, küçük parçalar halinde kesilerek, çorba tenceresindeki ısınan yağa ilave edilir. Pembe bir renk alıncaya kadar, sürekli karıştırılarak kavrulur. Peynirler pembeleşince, tencerenin yarısına kadar su boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, tarhana ilave edilir. Yaklaşık 10 - 12 dakika sonra çorbası tenceresi, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
* Bu çorba, K.K.T.C. ' nin tamamında bilinen ve Kıbrıs halkı tarafından, her zaman sevilerek yapılıp içilen bir çorbadır. Özellikle kış mevsiminde daha çok tercih edilmektedir.
Çorba yapılırken kullanılan tarhana, kurutulmuş tarhana değil, yaş tarhanadır. Özelliği buradan gelmektedir. Tadı, kurutulmuş tarhanadan biraz farklıdır. Yapımında, bulgur, yoğurt, nane, tuz ve sarımsak kullanılır. Güneşte kurutularak yapılabildiği gibi, pişirildikten sonra buzdolabına koyularak, yaş tarhana olarak da kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder