11 Ocak 2014 Cumartesi
ÇORBALARIN PİŞİRİLME TEKNİKLERİ ( METODLARI )
BİLGİ : Çorbaların hepsi, pişirme teknikleri ( metodları ) ve kullanılan malzemeler bakımından, 3 şekilde pişirilir. 1- Taneli Çorbalar 2- Süzme ve Ezme Çorbalar 3- Miyaneli Çorbalar MİYANELİ ÇORBALAR ; Aynı miktarda un ile yağın, tencerede, pembeleşmeden kavrulmasıdır. Örnek ; Düğün Çorbası, Şafak Çorbası, Yoğurt Çorbası vb. * Besin değeri yüksek ve lezzetli bir çorba pişirmek istiyorsak, çorbalarımızda mutlaka, et suyu, tavuk ( hindi ) suyu veya sebze suyu gibi sular kullanmalıyız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder