11 Ocak 2014 Cumartesi

ÇORBALARIN PİŞİRİLME TEKNİKLERİ ( METODLARI )

 BİLGİ :  Çorbaların hepsi, pişirme teknikleri ( metodları ) ve kullanılan malzemeler bakımından, 3 şekilde pişirilir. 1- Taneli Çorbalar   2- Süzme ve Ezme Çorbalar   3- Miyaneli Çorbalar      MİYANELİ ÇORBALAR ;  Aynı miktarda un ile yağın, tencerede, pembeleşmeden kavrulmasıdır. Örnek ; Düğün Çorbası, Şafak Çorbası, Yoğurt Çorbası vb.    * Besin değeri yüksek ve lezzetli bir çorba pişirmek istiyorsak, çorbalarımızda mutlaka, et suyu, tavuk ( hindi ) suyu veya sebze suyu gibi sular  kullanmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder