4 Ocak 2014 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAVUK PAÇASI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane küçük boy kuru kırmızı soğan, 1 tane haşlanmış tavuk göğsü, 1,5 çorba kaşığı tam buğday unu, 4 su bardağı tavuk suyu, 2 tane büyük boy defne yaprağı, 1 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 tutam kuru boncuk kekik, 1 tutam kuru nane, 1 tutam kırmızı pul biber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber SOSU İÇİN ; 4 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 2-3 damla limon suyu HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, tam buğday unu koyulur. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, un kokusu çıkıp, rengi hafifçe koyulaşıncaya kadar kavrulur. Tavuk suyu ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak, pişirilmeye devam edilir. Haşlanmış tavuk göğüs eti, lokmalık parçalar halinde didilerek, çorba tenceresine ilave edilir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Ateş kısılır. Çorba kıvam almaya başlayınca, karabiber, kuru boncuk kekik, kuru nane ve tuz ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Defne yaprakları çıkartılır. Çorbanın tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Limon kabuğu rendesi, kırmızı toz biber serpiştirilir. SOSU İÇİN ; Kabukları soyulan sarımsaklar, bir tutam tuz ilavesi ile tahta havanda dövülür. Üzüm sirkesi ile karıştırılır ve hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder