4 Ocak 2014 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KAVURMA ETLİ ISPANAKLI PATATES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane küçük boy kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, yarım havuç, mandalina büyüklüğünde haşlanmış nohut püresi, 1 su bardağı et suyu, 3 su bardağı içme suyu, 3 tane ıspanak yaprağı, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kuzu eti kavurması, 1 tane defne yaprağı, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 çorba kaşığı fındık yağı, 1 tutam karabiber, 1 tutam kırmızı pul biber, 1 tutam kırmızı toz biber, 1 tutam kimyon, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çay bardağı fındık yağı, 1 tane büyük boy patates HAZIRLANIŞI : Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine, fındık yağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, çentilmiş kuru soğanlar, sarımsaklar, yıkanıp kurulanmış defne yaprağı, karabiber, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber ve bir miktar tuz ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Kavurma eti koyulur. Nohut püresi ilave edilir. Un serpiştirilir ve karıştırılarak, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edilir. Et suyu ile içme suyu ilave edilir ve karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Ispanak yaprakları bol su ile yıkanıp, kurulandıktan sonra ince ince kıyılarak, çorbaya ilave edilir. Ateş kısılır. Birer tutam kuru boncuk kekik, kuru nane, yarım çay kaşığı kimyon ilave edilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Defne yaprağı çıkarılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Elma sirkesi ilave edilir. Çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Patatesin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra tırtıllı bıçak ile çubuk şeklinde kesilir. Kızartma tavasında, fındık yağı kızdırılır. Kızınca, patatesler atılır. Nar gibi kızartılarak, peçete serilmiş tabağa çıkartılır. Küp küp doğranır. Servis kâsesine boşaltılan çorbanın üzerine koyulur. Patateslerin kızartıldığı yağdan, 1 çorba kaşığı alınır. İçine toz kırmızı biber koyulur. Orta hararetli ateşte karıştırılıp, alınır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder