4 Ocak 2014 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİ SULU SÜZME MERCİMEK ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 2 su bardağı kırmızı mercimek, 1 tane patates, 1 tane havuç, 4 su bardağı hindi suyu, 1 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1-2 tutam kırmızı pul biber, birkaç tane maydanoz yaprağı, 1-2 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber ve kimyon HAZIRLANIŞI : Kırmızı mercimek, bol su ile yıkanıp, suyu süzdürülür ve çorba tenceresine koyulur. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp küp doğranır ve tencereye ilave edilir. Havucun üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp küp doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. Malzemelerin üzerini örtecek kadar içme suyu koyulur. Tuz ilave edilir ve orta hararetli ateşte, malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çorba tenceresi ateşten alınır. Pişen malzemeler, el blenderinden geçirilir ve tekrar orta hararetli ateşe koyulur. Üzerine, hindi suyu boşaltılır. Zeytinyağı ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, bir taşım kaynatılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon serpiştirilir. Yıkanıp kurulanmış maydanoz yaprakları ile süslenerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder