8 Nisan 2014 Salı

BALIK SULU AVGOLEMONO ÇORBASI - YUNAN MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak çorba -

 MALZEMELER :  4 su bardağı balık suyu, 8 çorba kaşığı pirinç, yeterli miktarda tuz   TERBİYESİ İÇİN ; 1 tane yumurta, 1 tane limonun suyu  ÜZERİNE ;  1 limonun kabuk rendesi, yarım çay kaşığı toz karabiber  HAZIRLANIŞI :  Balık suyu, çorba tenceresine koyulur. Pirinçler bol su ile yıkanıp suyu süzdürüldükten sonra çorba tenceresine ilave edilir. Orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler pişince, ateş kısılır. Çorbanın terbiyesi hazırlanır. TERBİYE İÇİN ;  Yumurta ile limon suyu cam kâsede çırpılır. Çorbanın suyundan birkaç kaşık alınarak, terbiyeye ilave edilip, terbiye ılındırılır. Tekrar çırpılır ve kısık ateşteki çorbaya yavaşça akıtılırken çorba, sürekli olarak karıştırıp, terbiye çorbaya yedirilir. Çorba, 1-2 dakika daha kısık ateşte tutulduktan sonra ateşten alınır. Tuz ilavesiyle tuzu ayarlanıp, karıştırılır ve servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ;  Limon kabuğu rendesi ile toz karabiber serpiştirilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder