6 Nisan 2014 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAZE KİŞNİŞ OTLU AYRAN ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

 MALZEMELER :  2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı haşlanmış buğday, 4 su bardağı soğuk içme suyu, 1 küçük demet taze kişniş otu, 4 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı, 1-2 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; Birkaç tane taze kişniş yaprağı  - 4-5 çorba kaşığı elma sirkesi -   HAZIRLANIŞI :  Yoğurt ile soğuk su iyice çırpılarak, ayran kıvamına getirilir. Haşlanmış buğday ilave edilerek, şimşir kaşık ile karıştırılır. Taze kişniş otları bol su ile yıkanıp temizlendikten sonra kurulanır ve ot tahtasında ince ince kıyılır. Çorbaya ilave edilir. Karabiber ile tuz ilave edilip, karıştırılır. Hazırlanan çorba, buzdolabına koyularak, en az 2 saat soğuması için bekletilir. Servis yapılacağı zaman, ÜZERİ ;  taze kişniş yaprakları ile süslenir. Elma sirkesi eşliğinde soğuk servis yapılır.  Afiyet olsun.      * Çorbanın içine, 1 çay bardağı haşlanmış nohut eklersek,  '' Taze Kişniş Otlu Lebeniye Çorbası '' elde etmiş oluruz.    * - Lebeniye Çorbası ' nda taze nane kullanılır. -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder