27 Nisan 2014 Pazar
EDİRNE, SİVAS, BOLU VE ADANA MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER
EDİRNE MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER : 4 çorba kaşığı tarhana, 1 çorba kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz, 1 kâse kızartılmış ekmek ( kruton ) SİVAS MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER : 1,5 su bardağı tarhana, 1 su bardağı kara nohut, yarım kg. kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı et suyu, yarım kg. çelem ( beyaz lahana ), yarım kg. ıspanak, 1 çorba kaşığı kuru nane, tuz BOLU MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER : 150 gr. köy tarhanası, 1 su bardağı et suyu veya su ( tarhanayı ıslatmak için ) 2 lt. et suyu veya su, 100 gr. yağsız kıyma, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane büyük boy domates, 1 çorba kaşığı kuru nane, tuz ADANA MUTFAĞINDA TARHANA ÇORBASI PİŞİRİLİRKEN KULLANILAN MALZEMELER : 1 su bardağı köy tarhanası, 1 lt. et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 250 gr. yağsız koyun kıyması, 1 tane rendelenmiş domates, tuz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder