8 Nisan 2014 Salı
SEVGİ ' NİN SPESYAL PRATİK BALIK ÇORBASI - KONSERVE BALIK ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 200 gr. ' lık 1 kutu sardalya balığı konservesi, 6 diş sarımsak, 2 tane büyük boy domatesin rendesi, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 çorba kaşığı mısır unu, 6 su bardağı balık suyu veya içme suyu, 1 çay kaşığı anason tohumu, 1 tane yıldız anason, 1 tane defne yaprağı, her renk top karabiberden çekilmiş, 2-3 tutam toz karabiber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı anason tohumu, HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Unlar, ilave edilir. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, unun rengi hafifçe dönünceye kadar kavrulur. Tuz ile dövülmüş sarımsaklar, defne yaprağı, yıldız anason,anason tohumları, karabiber ve 1-2 tutam tuz ilave edilir. Balık suyu boşaltılıp, kaynayıncaya kadar karıştırılarak, pişirilir. Kaynayınca, ateş kısılır. Kısık ateşte, çorba kıvam alıncaya kadar pişirilir. Konserve balık kutusu açılır. Balık etleri, sosunun içinden süzdürülerek çıkartılıp, tabak içine koyulur. Lokmalık parçalara bölünerek, pişen çorbaya ilave edilir. 1-2 dakika birlikte pişirildikten sonra çorba, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Defne yaprağı ile yıldız anason çıkartılır. Servis kabına aktarılır. ÜZERİNE ; Anason tohumları serpiştirilir ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder