8 Nisan 2014 Salı
BEBEK ÇORBASI - SÜTLÜ BALKABAĞI ÇORBASI - - Ilık Çorba -
MALZEMELER : 1 tatlı tabağı ayıklanıp yıkandıktan sonra küp doğranmış balkabağı, 1 tane küçük boy patates ( kabukları soyulup yıkandıktan sonra küp doğranmış ), 1 tane arpacık soğanı ( kabuğu soyulup yıkandıktan sonra küp doğranmış ), 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz ve toz şeker HAZIRLANIŞI : Balkabağı, patates ve arpacık soğanı küçük boy çorba tenceresine koyulur. Üzerini bir parmak geçecek miktarda içme suyu ilave edilir. Birer tutam tuz ve toz şeker serpilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, orta harareli ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra ateşten alınır. El blenderi ile ezilir. Süt ve zeytinyağı ilave edilip, karıştırılır. Kısık ateşte, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Ilık servis yapılır. Afiyet olsun. * Çorba, sebzeler rendelenerek de hazırlanabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder