27 Nisan 2014 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ET SULU SARIMSAK KÖFTELİ ÇORBA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 6 su bardağı et suyu, 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 çay bardağı un, yarım çay bardağı zeytinyağı, 7-8 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tane yumurta, 2 çay kaşığı acı kırmızı biber, 1-2 tutam karabiber, yarım limon suyu, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; Birkaç dal maydanoz veya kuru nane HAZIRLANIŞI : Cam yoğurma kabına, köftelik bulgur koyulur. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilir. 1 çay bardağı zeytinyağı, karabiber, tuz koyulur ve karıştırılır. Üzeri örtülür ve bulgurun şişmesi için 10-15 dakika bekletilir. Süre sonunda, kapağı açılarak ılındırılır. Ilınınca, domates ile biber salçaları, yumurta, dövülmüş sarımsaklar, acı kırmızı biber koyulur. Azar azar un ilave ederek, iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak, avuç içinde yuvarlanır. Ortasına serçe parmağı ile bastırılarak, çukur oluşturulur. Un serpilmiş tepsiye dizilir. Ara sıra tepsi sallanarak, una bulanmaları sağlanır. Köfteler tamamlanınca, çorba tenceresine et suyu koyulur ve orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılır ve hazırlanan köfteler, et suyunun içine atılır. Yaklaşık 10 -15 dakika kadar, kısık ateşte haşlanır. Köfteler pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz veya kuru nane serpiştirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder