11 Ocak 2014 Cumartesi

EKMEK DÖKMESİ ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 1 baş döğülmüş sarımsak, 5-6 dilim kuru ekmek, 2 çorba kaşığı tereyağı, 100 gr. kıyma veya kavurma, 4-5 tane domates veya 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı limon suyu, 2-3 tane yeşil biber veya kuru biber, 1-2 tutam karabiber veya kırmızı pul biber, yeterli miktarda tuz ÜZERİNE ;  2-3 dal dereotu veya maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Kuru ekmekler ufalanarak, büyükçe bir kâse içine koyulur. Tencereye, tereyağı koyularak, eritilir. Kıyma veya kavurma koyulup, orta hararetli ateşte kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğanlar, döğülmüş sarımsaklar ilave edilir. Doğranmış biber ve domatesler de ilave edilip, karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Karabiber ve pul biber koyulur. Domatesler suyunu çekince, 4 su bardağı su ile limon suyu ilave edilerek, iyice kaynatılır ve ufalanmış kuru ekmeklerin üzerine yavaş yavaş dökülerek, ilave edilir. Ekmekler suyu çekince, çorbamız servise hazır demektir. İsteğe bağlı olarak, ÜZERİNE ; Yıkanıp kurulandıktan sonra ince doğranmış dereotu veya maydanoz serpiştirilebilir. Sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder