4 Ocak 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ADAÇAYLI SOĞAN ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 5 diş sarımsak, 2-3 tane adaçayı yaprağı, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 tutam kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı elma sirkesi   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan ve sarımsakların, kabukları soyulur. Yıkanıp, kurulandıktan sonra lokmalık parçalar halinde doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, doğranmış kuru soğan, sarımsaklar, bir tutam tuz ve yıkanıp kurulanmış adaçayı yaprakları ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğan ve sarımsakların rengi sararıncaya kadar kavrulur. Buğday unu serpiştirilip, 1-2 dakika daha kavrulur. Tavuk suyu boşaltılır. Karabiber ile tuz serpilip, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, ateş kısılır. Soğanlar pişip, çorba kıvam alınca, çorba tenceresi ateşten alınır. İçinden, adaçayı yaprakları çıkarılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kâsesine boşaltılır. ÜZERİNE; 1 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edilir. Kırmızı pul biber serpiştirilir. Elma sirkesi eşliğinde sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder