29 Eylül 2016 Perşembe

EKŞİLİ MAHLITA ÇORBASI - KİLİS MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Ekşili Mahlıta Çorbası -
   MALZEMELER :  2 su bardağı kırmızı mercimek, 1 tane patlıcan, 5 diş sarımsak, 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tane limonun suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 2 tatlı kaşığı kuru nane, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Mercimek, suyu durulaşıncaya kadar iyice yıkanır ve suyu süzülür. Sarımsakların kabukları soyulur ve bir tutam tuz ile tahta havanda dövülür. Patlıcan yıkandıktan sonra kabukları alacalı soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Kırmızı mercimek, çorba tenceresine koyulur. Üzerine 8 su bardağı su boşaltılır ve orta hararetli ateşte bir taşım kaynatılır. Köpükleri kevgir yardımı ile toplanıp, tencereden çıkartılır. Patlıcanlar ilave edilir. Ateş kısılır. Mercimek ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık, 15-20 dakika pişirilir. Sarımsak, limon suyu ve tuz ilave edilerek, karıştırılır. Küçük bir tavaya zeytinyağı koyulup, ısıtılır. Kırmızı pul biber ve kuru nane ilave edilip, kızdırıldıktan sonra pişen çorbaya dökülerek, karıştırılır. Hazırlanan çorba, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                          
- Ekşili Mahlıta Çorbası -
- Ekşili Mahlıta Çorbası -
- Ekşili Mahlıta Çorbası -
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder