25 Eylül 2016 Pazar

İNCE AŞ ÇORBASI - BİTLİS MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- İnce Aş Çorbası -
   MALZEMELER :  Hamuru için; 300 gr. un, 1 tane yumurta, yeterli miktarda su, Diğer; Yarım kg. yoğurt, 4 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane  HAZIRLANIŞI : Un, yoğurma kabına elenir. Yumurta, tuz ve su ilavesi ile iyice yoğrulur. Yufka inceliğinde açılır. Tel şehriye inceliğinde kesilir. Kaynamakta olan dört su bardağı suyun içine atılır. 5-6 dakika kaynattıktan sonra üzerine, iki su bardağı soğuk su ilave edilir. Tenceredeki suyun, bir su bardağı süzülüp, çıkartılır. Yoğurt iyice çırpılır. 1-2 kaşık çorba suyu ilave edilip karıştırılarak, ılındırılır ve çorbaya ilave edilir. Çorba, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. ÜZERİ İÇİN; Tereyağı sos tavasında ısıtılır. Kuru nane ilave edilerek, köpürtülür ve hazırlanan çorbanın üzerine dökülür.   * Bilgi: Aynı malzemeye 100 gr. haşlanmış yeşil mercimek ilave edilerek, mercimekli ince aş da hazırlanabilir. Hamur kesmek yerine, tel şehriye kullanılarak da aynı çorba hazırlanabilir. Tel şehriye kullanılacağı zaman yoğurt miktarı arttırılır. Aynı malzeme ile hazırlanan hamurlar, üçgen veya kare parçalar halinde kesilerek de ince aş çorbası hazırlanabilir.   Afiyet olsun.                          
- İnce Aş Çorbası -
- İnce Aş Çorbası -
- İnce Aş Çorbası -

- İnce Aş Çorbası -
- İnce Aş Çorbası -

- İnce Aş Çorbası -
- İnce Aş Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder