28 Temmuz 2017 Cuma

HODAN ( İSPİT - SIĞIR DİLİ - KALDİRİK ) ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Hodan ( İspit, Sığır Dili, Kaldirik ) Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kâsesi haşlanmış hodan, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı toz tarhana veya mısır unu, 2 çorba kaşığı haşlanmış buğday, 1 tane domates, yarım su bardağı haşlanmış mısır, yeterli miktarda kırmızı pul biber ve tuz     HAZIRLANIŞI :   Hodanlar iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyılır ve kaynar suda haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve suyu iyice sıkarak çıkartılır. Çorba tenceresinde, zeytinyağ ısıtılır. İnce doğranmış kuru soğan ile sarımsak  karıştırarak kavrulur. Domatesin kabukları soyulur ve minik minik doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. 1-2 karıştırıldıktan sonra haşlanmış hodanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Toz tarhana veya mısır unu serpilir. Sıcak su ilave edilir ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Haşlanmış buğdaylar ile mısır taneleri ilave edilir. Yeterli miktarda kırmızı pul biber ile tuz serpilir. Çorba kaynadıktan on dakika sonra ateşten alınır. İsteğe bağlı olarak pişen çorbanın üzerine lor peyniri ufalanır veya tereyağlı nane, pul biber karışımı yakılıp dökülür.  Sıcak servis yapılır.   * İsteğe bağlı olarak, kavrulmuş kıyma da ilave edilebilir.    Afiyet olsun.                    
- Hodan ( İspit, Sığır Dili, Kaldirik ) Çorbası -
                                       
                                         
                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder