28 Temmuz 2017 Cuma

YEŞİL MERCİMEKLİ KURU BÖRÜLCE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -


- Yeşil Mercimekli Kuru Börülce Çorbası -

    MALZEMELER :  1,5 su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı kuru börülce, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı tereyağı, kırmızı toz biber, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimek ile kuru börülce bol su ile yıkanır. Genişçe bir kap içine koyulur. Üzerine su dökülerek, bir gece bekletilir. Ertesi gün suyu süzdürülüp, tekrar yıkanarak, tencereye koyulur. Üzerini dört parmak geçecek miktarda su koyulur ve yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte pişirilir. Ayrı bir kapta tereyağı ile un kavrulur. Salça ile baharatlar ilave edilir. Çorba tenceresine boşaltılır. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişince ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN ; İnce doğranmış kuru kırmızı biber ve kruton ile süslenerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                  
- Yeşil Mercimekli Kuru Börülce Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder