28 Temmuz 2017 Cuma

SEMİZOTLU SOĞUK ÇORBA ( 6 kişilik ) - Soğuk servis -


- Semizotlu Soğuk Çorba -
- Semizotlu Soğuk Çorba -
MALZEMELER :  1 demet semizotu, 1 su bardağı haşlanmış buğday veya karabuğday, 1 su bardağı süzme yoğurt, 8 su bardağı soğuk içme suyu, 2 diş sarımsak, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN;  Yeşil zeytinyağı, kırmızı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Semizotu yıkanır ve ince ince doğranır. Sarımsakların kabukları soyulur. Bir tutam tuz ile tahta havanda dövülür. Süzme yoğurt, dövülmüş sarımsak, soğuk su ve tuz büyük cam kâseye koyularak, çırpılır. Semizotu ve haşlanmış buğday veya karabuğday ilave edilip, karıştırılır. ÜZERİNE; Yeşil zeytinyağı gezdirilir. Kırmızı pul biber serpilir. Soğuk servis yapılır. * İsteğe bağlı olarak, buz küpleri de ilave edilebilir.   Afiyet olsun.
- Semizotlu Soğuk Çorba -

1 yorum: