|
- Kızılcık Çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 4 çorba kaşığı kızılcık ( kiren - güren - zuhal ) toz tarhanası, 6 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, gerekirse bir miktar tuz HAZIRLANIŞI : Kızılcık toz tarhanası, çorba tenceresine koyulur. Üzerine içme suyu boşaltılır ve sürekli olarak, tahta kaşık ile karıştırılarak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Çorba koyulaşıp da kıvam almaya başlayınca, ateş kısılır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanır ve küçük küçük doğranır. Tavaya zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. İçine, doğranmış soğanlar ilave edilir. Tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, pembeleştirilir ve ateşten alınarak, pişen çorbanın üzerine dökülür. Birlikte, bir taşım daha kaynatılan çorba, ateşten alınır tuzu kontrol edilir. Kızartılmış ekmek parçaları eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * BİLGİ ; Bu çorbaya bazı yörelerde, '' Ekşi Tarhana '' da denilmektedir. Bazı yörelerde ise, insan sağlığına faydalarından dolayı, '' Doktor Çorbası '' denilmektedir.
|
- Kızılcık Çorbası - |
|
- Kızılcık Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder