|
- Beyaz Renkli Soğan Çorbası - |
MALZEMELER : 12 tane arpacık soğanı, yarım su bardağından biraz fazla yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un ( tepeleme ), 5 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, 2 tane ayva yaprağı, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 3 tane haşlanmış bıldırcın yumurtası, 4 dal taze soğan, 2 tane yeşil köy biberi veya çerliston biber, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber HAZIRLANIŞI : Arpacık soğanlarının kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra piyazlık doğranır. Tabağa alınıp, bekletilir. Taze soğanlar ayıklanır, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır. Ayrı bir tabağa alınır. Köy biberleri yıkanıp, kurulandıktan sonra boylamasına kesilerek, içindeki çekirdekleri çıkartılır. Küçük küçük doğranarak, tabağa alınır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşe oturtularak, ısıtılır. Isınınca, piyazlık doğranmış arpacık soğanları, defne yaprağı, ayva yaprakları, karabiber ile bir miktar tuz ilave edilir. Tahta bir kaşık ile yavaşça karıştırılarak, 2-3 dakika kadar kavrulur. Yoğurt ile un iyice çırpılır. İçme suyu ilave edilerek, çırpmaya davam edilir. Pütürsüz ve sulu ayran kıvamına gelince, çırpmaya son verilir. Ateş kısılır. Yavaşça tencereye akıtılırken, bir yandan da tahta bir kaşık ile hızlıca karıştırılır. Kaynamaya başlayıncaya kadar kısık ateşte, karıştırmaya devam edilerek, pişirilir. Kaynayınca, hindistan cevizi rendesi ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Çorba tenceresinin içinden, defne ile ayva yaprakları çıkartılır. Çorbanın tuzu kontrol edilir. Gerekirse, ilave edilir. Büyük cam veya porselen çorbalığa boşaltılan çorbanın üzeri; kıyılmış taze soğanlar, haşlanıp doğranmış bıldırcın yumurtaları, doğranmış yeşil köy biberleri ile süslenerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İstenirse; çorba ateşten alındıktan sonra çorbaya, 1 çay kaşığı rom ilave edilebilir.
|
- Beyaz Soğan Çorbası - |
|
- Beyaz Renkli Soğan Çorbası -
- Beyaz Renkli Soğan Çorbası -
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder