|
- Ak Tarhana Çorbası - |
MALZEMELER : 7 su bardağı et suyu veya su, 1,5 çay bardağı ak tarhana, 1 çorba kaşığı kıyma, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, et suyu veya su koyulur. Ak tarhana ilave edilir. Yeterli miktarda tuz koyulup, orta hararetli ateşte karıştırarak pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Sos tavasına tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir. Kıyma ilave edilir ve karıştırılarak kavrulur. Kavrulmuş kıyma, çorbanın üzerine dökülür. Hazırlanan çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. *Bilgi: Kütahya Mutfağı Çorbaları: Ak tarhana çorbası, Tekke çorbası, Çeneçarpan çorbası, Miyane çorbası, Oğmaç çorbası, Yoğurt çevirme çorbası, Sıkıcık çorbası, Kızılcık çorbası, Tutmaç çorbası, Tarhana çorbası
|
- Ak Tarhana Çorbası - |
|
- Ak Tarhana Çorbası - |
|
- Ak Tarhana Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder