|
- İşkembe Çorbası - |
|
- İşkembe - |
MALZEMELER : 2 tane kuru soğan, yarım kg. koyun işkembesi, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane havuç, 10 diş sarımsak, 2 kahve fincanı sirke, 1 çay kaşığı kırmızı biber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : İşkembe iyice yıkanıp temizlendikten sonra çorba tenceresine koyulur. 2 tane kuru soğan, 2 tane havuç, 5 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz ve yeterli miktarda su ilave edilir. Orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynarken üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanıp çıkartılarak, atılır. Köpüklenme kesilince, Tencerenin kapağı kapatılır. Ateş biraz kısılır. İşkembe iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İşkembeler pişince, tencerenin içindeki kuru soğanlar, havuçlar ve sarımsaklar çıkarılır. Haşlanan işkembe, tencereden alınır. Kesme tahtasında, öce uzun şeritler halinde sonra bu şeritler yan yana getirilerek, küçük küpler halinde doğranır. Doğranan işkembeler tekrar, tenceredeki kaynama suyunun içine atılır. 1-2 taşım daha kaynatılır. 5 diş sarımsağın kabukları soyulur. 1-2 tutam tuz ile tahta havanda dövülür. Sirke ilave edilerek, karıştırılır ve çorbaya ilave edilir. 1 taşım daha kaynatılıp, ateşten alınır. Sos tavasında tereyağı eritilir. Kırmızı biber ilave edilip karıştırıldıktan sonra ateşten alınır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- İşkembe Çorbası - |
|
- İşkembe Çorbası - |
|
- İşkembe Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder