21 Ağustos 2016 Pazar

NOHUT ÇORBASI - İSTANBUL MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Nohut Çorbası -
   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 150 gr. kıyma, 1 kâse nohut, 1 kâse sarımsaklı yoğurt, 3-4 tane domates, 1 çay bardağı arpa şehriye veya erişte, 1 çorba kaşığı un, yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Nohut akşamdan yıkanır. Üzerini 3-4 parmak geçecek su ile ıslatılır. Ertesi gün suyu süzülüp, tekrar yıkanır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerini 3-4 parmak geçecek miktarda su ilavesiyle, orta hararetli ateşte iyice haşlanır. Haşlanırken üzerinde biriken köpükler kevgir ile toplanarak çıkartılıp, atılır. Haşlanınca ateşten alınır. Suyu süzdürülür. Nohutlar ılınınca, kabukları soyulur. Diğer tarafta; Kıyma, karabiber ve tuz ilavesiyle yoğrulur. Minik yuvarlak köfteler yapılarak, unlanmış tepsiye koyulur. Tepsi sallanarak, köftelerin una bulanması sağlanır. Çorba tenceresine tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir ve rendelenmiş kuru soğan ilave edilir. Karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş domatesler ilave edilir. 2 litre ( 12 su bardağı ) su ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içine, minik köfteler, haşlanmış ve kabukları çıkarılmış nohut, erişte veya arpa şehriye koyulur. 30 dakika pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Üzerine kuru nane serpilir. İsteğe bağlı olarak; sade veya sarımsaklı yoğurt katılarak da servis edilebilir.   Afiyet olsun.                                                      
- Nohut Çorbası -
- Nohut Çorbası -

- Nohut Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder