|
- İşkembe Çorbası - |
|
- İşkembe - |
MALZEMELER : 1 tane küçük boy soğan, yarım kg. temizlenmiş dana işkembesi, 1 çay bardağı sirke, yarım limonun suyu, 5 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı TERBİYESİ İÇİN: 1 tane yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı un, yarım limonun suyu SOSU İÇİN: 5 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay bardağı sirke HAZIRLANIŞI : Temizlenmiş işkembeler bol su ile yıkanır. İri parçalar halinde kesilerek, 12 su bardağı kaynamış suya atılır. Tencerenin içine: sirke, limon suyu, sarımsak, soğan, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte, işkembeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan işkembeler tencereden çıkarılıp, kap içinde soğumaya bırakılır. Soğuyunca, çok ufak kareler halinde doğranır. Tenceredeki haşlama suyu süzülerek, başka bir çorba tenceresine aktarılır.Kaynatılır. Çorbanın terbiyesi için: Terbiye malzemeleri çukur bir kapta iyice karıştırılır. Bir su bardağı soğuk suya yedirilir. Bir kepçe işkembe suyundan da eklenerek, iyice karıştırılır. Ateş kısılır. Hazırlanan terbiye çorba tenceresine, süzgeçten geçirilerek ve sürekli karıştırılarak, ilave edilir. Tuz koyularak, ayarlanır. Kısık ateşte bir taşım kaynatıldıktan sonra hemen ateşten alınır. Çorbanın sosu için: Sarımsakların kabukları soyulur. Bir tutam tuz ile tahta havanda dövülerek, ezilir. Sirke ile karıştırılarak, sos kabına alınır ve hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- İşkembe Çorbası - |
|
- İşkembe Çorbası - |
|
- İşkembe Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder