7 Ağustos 2016 Pazar

PAÇA ÇORBASI - ANKARA MUTFAĞI ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -


- Paça Çorbası -
  MALZEMELER :  6 tane kuzu, koyun veya keçi paçası, yeterli miktarda tuz   TERBİYESİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta sarısı  ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber  SOSU İÇİN ; 3 diş sarımsak, 1 çay bardağı sirke, yarım limonun suyu   HAZIRLANIŞI : Temizlenmiş paçalar tütsülenir. Yıkandıktan sonra çorba tenceresine koyulur. Üzerine, 10 su bardağı su boşaltılır. Orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır. Pişerken üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanıp, çıkarılarak atılır. Paçanın etleri kemiklerinden ayrılıncaya kadar iyice pişirilir. Etler kemiklerinden ayrılıp, küçük küçük doğranır. Başka bir çorba tenceresine, un ile yarım bardak su koyulur. Bulamaç haline gelinceye kadar karıştırılır. Doğranan paça etleri ilave edilir. Paçaların haşlandığı su, tel süzgeçten süzülerek, çorba tenceresine ilave edilir. Orta hararetli ateşte 1-2 taşım kaynatılır. Küçük bir kaseye yumurta sarısı koyulur. Üzerine birkaç çorba kaşığı çorbanın suyundan ilave edilerek, iyice karıştırılır. Ateş kısılır. Hazırlanan terbiye çorbaya sicim gibi akıtılarak ilave edilirken,çorba sürekli olarak karıştırılır. Bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Sos tavasına tereyağı koyulup eritilir. İçine kırmızı pul biber ile tuz karıştırılır orta hararetli ateşte köpürtülerek, pişen çorbanın üzerinde gezdirilerek, dökülür. SOS İÇİN; Sarımsakların kabukları soyulup, tahta havanda bir tutam tuz ile dövülür. Sirke ve yarım limonun suyu ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan sos, çorba eşliğinde sofraya götürülerek servis yapılır. Çorba sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                              
- Paça Çorbası -
- Paça Çorbası -
- Paça Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder