|
- Lor Çorbası - |
MALZEMELER : 1 çay bardağı un, 1 kâse lor peyniri, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Un kap içine koyulur ve 1 su bardağı hafif ılık su ilave edilip karıştırılarak, sulandırılır. Lor peyniri kap içinde, az su ile iyice ezilerek, yoğurt kıvamına getirilir. Çorba tenceresine 6 su bardağı su koyulup, kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Sulandırılmış un tencereye ilave edilirken, çorba sürekli karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ezilmiş lor peyniri ilave edilir. Pütür kalmayacak şekilde karıştırılarak, pişirmeye devam edilir. Tuzu ilave edilir. Çorba koyulaşınca, ateşten alınır. Sos tavasında tereyağı eritilir. Toz kırmızı biber ilave edilerek, köpürtülür ve çorbanın üzerine dökülerek, karıştırılır. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Lor Çorbası - |
|
- Lor Çorbası - |
|
- Lor Çorbası - |
|
- Lor Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder