|
- Nohut Çorbası - |
MALZEMELER : 1 su bardağı nohut, 6 su bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı toz kimyon, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 1 tane limonun suyu, 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Nohut yıkanır. Akşamdan bol su ile ıslanır. Ertesi gün suyu süzdürülüp, tekrar yıkanır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine yeterli miktarda su koyularak, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanırken üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanıp çıkartılarak, atılır. Kabukları ayrılır. Süzgeçten ezerek geçirilip, püre haline getirilir. Çorba tenceresine et suyu koyulup kaynatılır. Kaynayınca, nohut püresi ilave edilir. Birlikte 1-2 taşım kaynatılır. Kimyon, tarçın ve limon suyu eklenir. Karıştırılarak, ateşten alınır. Dilimlenmiş limon ile birlikte sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Nohut Çorbası - |
|
- Nohut Çorbası - |
|
- Nohut Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder