8 Ağustos 2016 Pazartesi

REYHANLI ÇORBA ( ERZİNCAN MUTFAĞI ) - 6 kişilik - - Sıcak çorba -


- Reyhanlı Çorba -
   MALZEMELER :  250 gr. börülce, 1 çay bardağı dövme, 1 çorba kaşığı sadeyağ tereyağı, 1 çorba kaşığı reyhan, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI : Börülce haşlanır. Suyu süzülmeden içine yıkanıp suyu süzdürülmüş dövmeler koyulur. Tuz ilave edilerek, pişirilir. Reyhan sos tavasında tereyağı içinde kızartılır ve pişen çorbanın üzerine dökülerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.                
- Reyhanlı Çorba -
- Reyhanlı Çorba -
- Reyhanlı Çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder