18 Ağustos 2016 Perşembe

SEVGİ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAZE BÖRÜLCELİ TARHANA ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak çorba -


- Taze börülceli tarhana çorbası -
   MALZEMELER :  15 dal taze börülce, 1 tane Girit kabağı ( top kabak ), 1 tane domates, 3 çorba kaşığı tepeleme toz tarhana, 5 su bardağı su, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2-3 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı koruk suyu, 1-2 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Börülceler ayıklanır, yıkanır ve çorba tenceresine koyulur. Su ilave edilerek, orta hararetli ateşte yarı diri kıvamda haşlanır. Haşlanınca, börülceler tencereden çıkarılır. Kâse içine 3 çorba kaşığı tepeleme toz tarhana koyulur. Yavaş yavaş börülce suyu ilave edilerek, karıştırılıp ezilir ve çorba tenceresine sicim gibi akıtılırken, çorba devamlı olarak, tahta kaşık ile karıştırılarak, tarhanalar eriyinceye kadar pişirilir. Haşlanan börülceler 1-2 cm. uzunluğunda kesilerek tekrar haşlandığı tencereye koyulur. Kabak yıkanır. Üst ve alt kısmı kesilip çıkarılır. Küp küp doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. Domates yıkanır. Kabukları soyulur. Küçük küçük doğranır ve çorba tenceresine ilave edilir. Zeytinyağı, karabiber ve tuz koyulur. Börülceler yumuşayıp, çorba kıvam alıncaya kadar pişirilir. Pişince, sarımsağın kabukları soyulur. Tahta havanda bir tutam tuz ile birlikte dövülür. Koruk suyu ilave edilip, karıştırılır. Çorba ateşten alınınca, çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Hazırlanan çorbanın tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                            
- Taze börülceli tarhana çorbası -
- Taze börülceli tarhana çorbası -
- Taze börülceli tarhana çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder