5 Ekim 2017 Perşembe

ACILI TARHANA ÇORBASI - TÜRK MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Acılı Tarhana Çorbası -

   MALZEMELER :  6 çorba kaşığı tepeleme toz tarhana, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı acı biber salçası, yarım çorba kaşığı domates salçası, 7 su bardağı et suyu, 1-2 tutam karabiber, 1-2 tutam kimyon, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN :  1 çorba kaşığı tereyağı, yarım tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber, acı kuru biber   HAZIRLANIŞI :  Toz tarhana kâse içine koyulur. Üzerine yavaş yavaş su ilave edilirken, bir yandan da şimşir kaşık ile karıştırılarak, tarhana su içinde ezilir ve su içinde 30 dakika kadar bekletilir. Bu süre sonunda, çorba tenceresine tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Acı biber salçası ile domates salçası ilave edilir ve karıştırılarak kavrulur. Kavrulunca üzerine, et suyu boşaltılır. Karıştırılarak, kavrulan salça et suyunda ezilir. Suda bekletilen toz tarhana tencereye boşaltılır. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Karabiber, kimyon ve tuz serpiştirilir. Çorba kaynayınca, ateş kısılır. Çorba kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. ÜZERİ İÇİN ;  Sos tavasına tereyağı koyulur ve orta hararetli ateşte kızdırılır. Kızınca içine acı toz kırmızı biber ilave edilir ve ateşten alınarak, çorbanın üzerine dökülür. Acı kuru biber eşliğinde sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                                         
- Acılı Tarhana Çorbası -
- Acılı Tarhana Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder