1 Ekim 2017 Pazar

TURP ÇORBASI - TÜRK MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Turp Çorbası -

    MALZEMELER :  3 tane orta boy kırmızı turp, 4 su bardağı et suyu, yarım tatlı kaşığı kimyon, yeterli miktarda tuz   MEYANESİ İÇİN;  1 çorba kaşığı tepeleme buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı  ÜZERİ İÇİN;  4 tane maydanoz yaprağı, birkaç tane her renkten top karabiber veya kruton   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı turpların kabukları alacalı soyulur. Yıkandıktan sonra gelişigüzel doğranır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine, et suyu ile su boşaltılır. Kimyon ve tuz ilave edildikten sonra orta hararetli ateşte, turplar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta meyanesi  için sos tavasına un ile zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırılarak, unun rengi dönünceye kadar kavrulur. Çorba tenceresinde pişmekte olan turplar yumuşayınca, el blenderinden geçirilerek, ezilir. Hazırlanan meyaneye birkaç çorba kaşığı çorbanın suyundan ilave edilip karıştırılarak, kavrulan un ezilir ve çorbaya ilave edilirken çorba, sürekli karıştırılır. 1-2 taşım daha kaynatılan çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek ayarlanır. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ; maydanoz yaprağı ve renkli top karabiberlerle süslenir. İsteğe bağlı olarak, krutonla da süslenebilir.      Afiyet olsun.      * İsteğe bağlı olarak, çorba pişerken kırmızı toz biber de kullanılabilir.                   
- Turp Çorbası -

- Turp Çorbası -
- Turp Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder