25 Ekim 2017 Çarşamba

YOĞURTLU BEYAZ LAHANA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Yoğurtlu Beyaz Lahana Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 diş sarımsak, 2 kâse ince kıyılmış beyaz lahana, 3 su bardağı zeytinyağı, 6 su bardağı su ( et suyu veya tavuk suyu da olabilir ), 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta sarısı, 1-2 tutam toz karabiber, 2-3 damla limon suyu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, doğranan kuru soğanlar ilave edilir. Karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Kıyılmış beyaz lahanalar ilave edilir. Karabiber ile tuz serpilir. Lahanalar diriliğini kaybedinceye kadar kavrulur. Su ( et suyu veya tavuk suyu da olabilir ) koyulur ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta; cam kâsede yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu çırpılarak, pürüzsüz hale getirilir. Çorbanın ateşi kısılır. Çorbadan birkaç kaşık alınarak, hazırlanan yoğurtlu karışıma koyulup karıştırılır. Böylelikle ılındırılan karışım, sicim gibi çorbaya akıtılırken çorba, sürekli olarak hızlıca karıştırılır. Bir taşım kaynatılan çorba, kıvam alınca ateşten alınır. Tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır. ÜZERİNE;  Sos tavasında tereyağı eritilir. Kuru nane ilave edilerek karıştırıldıktan sonra çorbanın üzerine dökülür. Kırmızı toz biber serpiştirildikten sonra sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                             
- Yoğurtlu Beyaz Lahana Çorbası -

- Yoğurtlu Beyaz Lahana Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder