3 Ekim 2017 Salı

BULGURLU RADİKA ÇORBASI - ERMENİ USULÜ - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Ermeni Usulü Bulgurlu Radika Çorbası -

   MALZEMELER :  2 tane rendelenmiş kuru soğan, 1 küçük demet radika, 1 çay bardağı ince bulgur, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane limon, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Radika yaprakları bol tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşte kızdırılır. Zeytinyağı koyulur.Rendelenmiş kuru soğanlar ilave edilir ve sararıp yumuşayıncaya kadar kavrulur. Bulgur eklenip, birkaç dakika daha kavrulur. Su ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Bulgurlar pişince, ince kıyılmış radikalar ilave edilir. Radikalar hafifçe diri kalacak şekilde, yumuşatılarak pişirilir. Sıcak süt ilave edilir. Tereyağı, karabiber ve tuz eklenir. Ateş kısılır ve çorba kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Limon sıkılır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.    * İsteğe bağlı olarak çorbaya, siyah köy zeytini de ilave edilebilir.                               
- Ermeni Usulü Bulgurlu Radika Çorbası -
- Ermeni Usulü Bulgurlu Radika Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder