2 Ekim 2012 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ET SULU, YUFKADA PASTIRMA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER : 1 kase ince doğranmış çemenli pastırma, 4 tane ince açılmış yufka veya hazır taze yufka, 1 çay bardağı zeytinyağı, 4 su bardağı et suyu, 2 su bardağı içme suyu    ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber     HAZIRLANIŞI :  Yufkanın bir tanesi, düz bir zemine yayılır. Üzerine, fırça ile az miktarda zeytinyağı sürülür. Küçük doğranmış pastırmalardan bir parça, bir parça yufkanın üzerine koyulur. Diğer yufka, bu yufkanın üzerine örtülür. Çay bardağı ile veya küçük kurabiye kalıpları ile  koyulan pastırma parçacıkları tam ortasına gelecek şekilde kesilir. Kenarları bastırılarak, iyice yapışması sağlanır. Üzerlerine, fırça ile zeytinyağı sürülerek, fırın tepsisine dizilirler. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilerek, servis tabağına alınırlar. Et suyu ile içme suyu, çorba tenceresinde ısıtılır. Büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Pişirilen pastırmalı yufkalarla birlikte sofraya götürülür. Sofradaki kişiler, tabaklarına istedikleri kadar, pastırmalı yufkalardan koyarlar. Üzerine, sıcak et suyunu ilave ederler. Çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş toz kırmızı biber ilave ederek ve kekik serpiştirerek, sıcak olarak içerler. Afiyet olsun.    * Yufkaların içine pastırma yerine, fındık büyüklüğünde hazırlanıp, yassılaştırılmış, köftecikler, sucuk, salam, sosis, haşlanmış yumurta, maydanozlu peynir, patates, kuru meyveler, çeşitli sebzeler, haşlanmış bakliyatlar, fıstık, ceviz, çekirdeği çıkarılmış hurma vb. harçlar da koyulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder