14 Ekim 2012 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ET SULU, TANELİ SEBZE ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 4 su bardağı et suyu, 2 su bardağı içme suyu, 2 tane büyük boy havuç, 2 tane büyük boy yeşil sakız kabağı, 2 tane büyük boy salçalık kırmızı biber, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 1 tane defne yaprağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane limon, yarım çay kaşığından her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı çörek otu   HAZIRLANIŞI :  Havuçların ve yeşil sakız kabaklarının üzeri, bıçak sırtı ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra tavla zarı şeklinde doğranır. Salçalık kırmızı biber yıkanıp kurulandıktan sonra sapı ve tohumları çıkarılır. Tavla zarı şeklinde doğranır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak ısıtılır. Kuru soğanlar ile yarım çay kaşığı tuz,  karabiber, defne yaprağı ilave edilir. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak hafifçe pembeleştirilir. Un ilave edilerek, birkaç dakika daha kavurmaya devam edilir. Sırası ile önce havuçlar, kırmızı salçalık biber ve en son olarak da doğranmış yeşil sakız kabakları ilave edilerek, 4-5 dakika kadar kavrulur. Et suyu ve içme suyu ilave edilip karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Havuçlar pişince ve çorba kıvam almaya başlayınca, ateş kısılır. Kısık ateşte, bir taşım kaynatıldıktan sonra çorba, ateşten alınır. İçinden, defne yaprağı çıkarılır. Büyük çorba kasesine boşaltılarak, üzerine çörek otu serpiştirilerek, taze sıkılmış limon suyu eşliğinde, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   * İstenirse üzerine; ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder