5 Ekim 2012 Cuma
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİ SULU, KUSKUSLU, FINDIKLI PATLICAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 3 tane patlıcan, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 3 su bardağı hindi suyu, 3 su bardağı içme suyu, 2 çay bardağı kuskus makarnası, yarım çay kaşığından az taza çekilmiş her renkten karabiber, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; Kabaca kıyılmış fındık içi HAZIRLANIŞI : Patlıcanlar, yıkanıp kurulandıktan sonra kabuklu yerleri daha az kalacak şekilde, alacalı soyulur. Tavla zarı şeklinde ve büyüklüğünde doğranıp, tuzlu su dolu kabın içine koyulur. 5 dakika bekletilir. Patlıcanların suları, iki avuç içinde iyice sıkılarak, tuzlu sudan çıkartılır. Bir kaşık zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yayılarak, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızartılıp, fırından çıkarılır. Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Soğan, sarımsaklar ve defne yaprağı koyularak, soğan ve sarımsaklar orta hararetli ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Fırından çıkartılan patlıcanlar da ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur. Hindi suyu ile içme suyu ilave edilerek, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, kuskuslar ilave edilir ve ateş kısılır. Kuskuslar pişince, çorba ateşten alınır. Büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine, bıçak ile kabaca kıyılmış fındıklar serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İstenirse; çorbanın üzerinde, 1 tatlı kaşığı tereyağında kavrulmuş toz kırmızı biber de gezdirilebilir. İnce kıyılmış maydanoz serpiştirilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder