8 Ekim 2012 Pazartesi
YÖRESEL PANCAR ( KARALAHANA ) ÇORBASI - Karadeniz Yöresi - Ordu - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 bağ pancar ( karalahana ), 1,5 su bardağı kuru fasulye, 1 tane kuru soğan, 1 su bardağı mısır unu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane acı biber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Pancarlar, temizlenir ve iyice yıkanır. İnce ince doğranır. Tavada tereyağı eritilir. İncecik çentilmiş soğan, pembeleşinceye kadar kavrulur. Pancarın yeşil rengini koruması için, kaynayan suya önce tuz koyulur. Sonra doğranmış pancarlar ( karalahanalar ) ile haşlanmış kuru fasulyeler ilave edilir. ( fasulye yerine mevsimine göre posul, mısır yağlaması, bulgur, pirinç de ilave edilebilir ) Birlikte iyice kaynatıldıktan sonra elenmiş mısır unu serpiştirilir. Tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, mısır ununun topak topak olması önlenir. Çorbanın pişip de ateşten indirilmesine yakın, acı biber ilave edilir. İstenirse, iç yağ tavada yakılır ve çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder