8 Ekim 2012 Pazartesi

FINDIK ÇORBASI - KURUYEMİŞLİ, KREMALI ÇORBA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  1 su bardağı toz fındık, 1 çorba kaşığı buğday unu, 3 çorba kaşığı fındık yağı, 2 su bardağı süt, 4 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı krema, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık içi, 1 tatlı kaşığı çörek otu   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresinde, fındık yağı ısıtılır. Toz fındık ile buğday unu ilave edilir ve tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, pembeleştirilir. Yavaşça su ilave edilirken, karıştırmaya devam edilir. Defne yaprağı, karabiber ve tuz ilave edilip, 20 dakika kadar pişirilir. Ateş kısılır ve krema ilave edilip, karıştırılır. Çorba ateşten alınır. Tenceredeki defne yaprağı çıkartılır. Büyük çorbalığa boşaltılan çorbanın üzeri, iri dövülmüş fındık ve çörek otu ile süslenerek, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder