27 Ekim 2012 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KUZU ETLİ, TAZE BOŞNAK FASULYESİ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 1 diş sarımsak, 2 tane domates, 100 gr. taze Boşnak fasulyesi, 1 tane kesme şeker, 1 çorba kaşığı buğday unu, 4 su bardağı su, 200 gr. kuzu eti, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, yarım çay kaşığının yarısı kadar taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; 1 tatlı kaşığı çörek otu veya susam HAZIRLANIŞI : Boşnak fasulyesi ayıklanır, bol su ile iyice yıkanıp suyu süzdürülür ve ince ince kıyılır. Domatesler yıkanır, bıçağın sırtı ile kabukları esnetilerek soyulur. Dörde bölünerek, çekirdekleri çıkartılır ve kuşbaşı doğranarak tabağa alınır. Kuru soğan ve sarımsağın kabukları soyulur. Yıkanır ve incecik doğranarak, tabağa alınır. Çorba tenceresinde zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar ve sarımsaklar, bir tutam tuz, kesme şeker, karabiber ve defne yaprağı ilave edilir. Orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Kuzu eti iyice yıkanır ve ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Un ilave edilir ve karıştırılarak, 5 - 10 dakika daha kavrulur. Domatesler ilave edilir. Doğranmış Boşnak fasulyeleri de ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Sıcak içme suyu koyulup karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Etler ve fasulyeler iyice pişince, tuzu kontrol edilerek, yeterli miktarda tuz ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Defne yaprağı, tencereden çıkarılır. Hazırlanan çorba, büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzerine; çörek otu serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Hayata Dair Güzel Sözler : Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayın. Unutmayın ! Karanlık olmadan yıldızlar parlamaz. - Servet Gürbüz - * Başarıya giden yolda karşına çıkacak en büyük engel sensin. Önce kendini yen. - Servet Gürbüz - * İstersen evrenin sonuna git. Dünyanı yanında taşırsın. - Servet Gürbüz - * Her şeyin tam olmasını beklemeyin. Eksik olanı beklerken, var olanı kaybedebilirsiniz. - Servet Gürbüz -
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder