15 Haziran 2012 Cuma

DENİZ ÜRÜNLERİ KÖFTELİ ACI - TATLI ÇİN ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

 MALZEMELER :  125 gr. yağsız sığır veya dana kıyması, 125 gr. taze karides ( kabukları ayıklanıp, ince doğranmış ), 125 gr. yengeç eti, 2 tane taze soğan ( ayıklanıp, ince doğranmış ), 1 tane yumurtanın akı ( çırpılmış ), 4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu, 4-5 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 1 tatlı kaşığı şurup, yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yarım tatlı kaşığı sirke, 125 gr. dondurma kaşığı ile çıkarılıp, şekillendirilmiş kavun topları, yarım çay kaşığı tuz, bir tutam zencefil    HAZIRLANIŞI :  Kıyma, karidesler, yengeç etleri, taze soğanlar, zencefil ve yumurta akı, bir kaseye koyulup, iyice karıştırılır. Avuç içleri ıslatılarak, bu harçtan alınıp, yaklaşık 2,5 cm. çapında yuvarlak köfteler yapılır. Bir tabak içine koyularak, bekletilir. Bir tencereye, tavuk suyu koyulur. Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılır, kırmızı pul biber, şurup, sirke, limon suyunun yarısı eklenerek, karıştırılır. Hazırlanan köftelerin yarısı, kaynamakta olan suya koyularak, 5 dakika pişirilir. Pişen köfteler, delikli bir kepçe ile tabağa çıkartılır. Kalan köfteler de tencereye koyulup, 5 dakika pişirildikten sonra tabağa çıkarılan, pişmiş köfteler de tencereye eklenerek, bir kaç dakika ısıtılır. Kavun topları, tuz, kalan limon suyu da ilave edilerek, tencere ateşten alınır. Hazırlanan çorba, büyük çorba kasesine boşaltılarak, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder