21 Haziran 2012 Perşembe

GRİSSİNİLİ YERELMALI BILDIRCIN ÇORBASI - Diyet Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 tane bıldırcın, 400 gr. yerelması, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı çiğ krema, 6 su bardağı içme suyu, yarım limon, 2 tane defne yaprağı, çay kaşının ucu ile toz kırmızı biber, 50 gr. grissini, 1 tutam tuz   HAZIRLANIŞI :  Bıldırcınlar, ayıklanır. İyice yıkandıktan sonra tencereye konur. Üzerine, 6 su bardağı içme suyu boşaltılır. Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, bıldırcınlar yaklaşık 25 dakika haşlanır. Tencereden çıkartılarak, tabağa alınır ve ılınmaya bırakılır. Ilınınca; bıldırcınların etleri, kemiklerinden ayrılarak, ince dilimler halinde doğranır. Yerelmalarının kabukları soyulur. Limon sıkılmış su içerisine, ince ince doğranır. Havucun üzeri kazınır ve yerelmasının doğrandığı kaba ince ince doğranır. Kuru soğanın, kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır. Başka bir tencereye, zeytinyağı koyulur. Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, zeytinyağı ısıtılır. Isınınca, doğranan yerelmaları, havuç ve kuru soğan ilave edilerek, 5 dakika kadar sotelenir. Grissinilerin yarısı ve bıldırcınların haşlandığı su ilave edilir. 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. Tuz ve toz kırmızı biber koyulur. Bıldırcın etleri, ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınan çorba, porselen çorbalığa boşaltılarak, sofraya götürülüp, kalan grissinilerle birlikte, sıcak veya soğuk olarak, servis yapılır. Afiyet olsun.   - 1 porsiyon : 115 kalori -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder