16 Haziran 2012 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIRMIZI TURPLU, ACI YEŞİL BİBERLİ, LOR PEYNİRLİ TARHANA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

 MALZEMELER :  3 tane kırmızı turp, 1 tane küçük acı yeşil biber, 2 çorba kaşığı lor peyniri, 1 çorba kepçesi toz tarhana ( yaklaşık 4-5 çorba kaşığı ), 6 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber  SUNUM İÇİN ; Kızarmış kepekli ekmek dilimleri   HAZIRLANIŞI :  Tarhana, çorba tenceresine koyulur. Üzerine, 6 su bardağı içme suyu boşaltılır ve yaklaşık yarım saat kadar, arada sırada tahta kaşık ile karıştırılarak, erimesi sağlanır. Tencere, orta hararetli ateşe oturtulur ve sürekli olarak karıştırılarak, yaklaşık 20 dakika kadar kaynatılır. Ateş kısılarak, karıştırmaya devam edilir. Çorba kıvam alınca ( boza kıvamına gelince ) çorba tenceresi ateşten alınır. Kırmızı turplar yıkanır. Kabukları ile birlikte, ince elma dilimi şeklinde doğranarak, çorbaya ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Acı yeşil biber yıkanır ve sapı ve tohumları çıkarıldıktan sonra çok ince doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, çorba; yaklaşık, 10 - 15 dakika dinlendirildikten sonra tencerenin kapağı açılır. Ufalanmış, tuzsuz lor peyniri ilave edilip, karıştırılır ve büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, kızartılmış kepek ekmeği dilimleri eşliğinde sofraya götürülür. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder