4 Haziran 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAZE BAKLA ÇORBASI - ( 4 Kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

 MALZEMELER :  250 gr. taze bakla, 1 tane büyük kuru soğan, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet dereotu, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten top karabiber, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 2 çorba kaşığı un, birkaç damla limon suyu, 5 su bardağı içme suyu, 1 çay bardağı domates suyu    HAZIRLANIŞI :  Taze baklalar ayıklanır. İyice yıkanır. Kevgire koyularak, suyu süzdürülür. 1 çorba kaşığı un ile karıştırılır. Tencereye konur. Kuru soğan, küçük küçük doğranır. Üzerine, karabiber serpilir. Tuz ilave edilir. Birkaç damla limon suyu ve yıkanmış olarak, birkaç tane dereotu sapı ilave edilerek, tencere orta hararetli ateşe oturtulur. İçme suyu ve domates suyu da ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılır ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır. Süsleme için; bir kaç tane iç ve kabuklu bakla bir tabağa çıkarılarak, ayrılır. Tenceredeki çorba ılınınca, el blenderi ile püre haline getirilir veya kevgirden geçirilir. Ayrı bir tencerede; un, zeytinyağı ile kavrularak, pembeleştirilir. Püre haline getirilen baklalar ilave edilerek, karıştırılır. Sıcak su ile kıvamı ayarlanır. Çorba kıvam alıncaya kadar, bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Çorbanın üzeri, iyice yıkandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ile süslenerek, sıcak veya ılık olarak, servis yapılır.   Afiyet olsun.   * İstenirse; çorba pişerken, 2-3 tane kesme şeker de ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder