2 Temmuz 2012 Pazartesi

KURU BEZELYE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  6 su bardağı et suyu, 1 su bardağı kuru bezelye, 1 tane iri havuç, 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, 1 yumurta sarısı, 6 su bardağı su, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Bir tencereye, 6 su bardağı su ile temizlenmiş, yıkanmış kuru bezelyeler koyulur ve yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte kaynatılır. Sonra, tenceredeki su iyice süzülür. Diğer tarafta, tereyağı ile ince kıyılmış kuru soğan, bir tencereye konur ve tahta kaşık ile karıştırılarak, soğan kavrulur. Üstü kazınıp yıkandıktan sonra ince ince doğranmış havuçlar ilave edilerek, birlikte kavurmaya devam edilir. Havuçlar, 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine un serpiştirilir. Tahta kaşık ile sürekli olarak karıştırılarak, 5 dakika daha kavrulur. Sıcak et suyu ilave edilir. Haşlanarak, suyu süzülmüş bezelyeler de ilave edilerek, karabiber ve tuz ilavesiyle, tencerenin kapağı yarı yarıya kapatılır ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuçlar yumuşayınca, tencere ateşten alınır ve el blenderi ile içindekiler, püre haline getirilir. Tencere, tekrar ateşe oturtulur. Yumurta sarısı iyice çırpılır. Pişmiş ılık süt ile tencereden alınan, birkaç kaşık çorba suyu, iyice karıştırılarak hazırlanan terbiye, çorba, sürekli karıştırılırken, çorbaya ilave edilir. Çorba iyice karıştırıldıktan sonra ateşten alınır. Büyük servis kasesine boşaltılır ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder