25 Temmuz 2012 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAVUK SULU, TAVUK ETLİ, MARULLU ÇORBA - Sıcak veya Ilık Çorba - ( 6 kişilik )

MALZEMELER :  4 su bardağı tavuk suyu, 2 su bardağı ılık içme suyu, 2 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek, 2 çorba kaşığı arpa şehriye, 1 su bardağı haşlanarak didiklenmiş tavuk göğüs eti, 2 tane taze soğan, 1 küçük domates, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 tane ince doğranmış marul yaprağı, 1 tane limonun suyu, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, 1-2 dal maydanoz yaprağı, 1-2 dal dereotu, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN;  İnce kıyılmış marul yaprağı, ince doğranmış domates dilimi, istenirse; susam ve çörekotu   HAZIRLANIŞI :  Zeytinyağı, tencereye koyularak, ısıtılır. Arpa şehriyeler ilave edilerek, orta hararetli ateşte biraz kavrulur. Haşlanmış yeşil mercimek ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur. Kabuğu soyulup, çekirdeği çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ile ince kıyılmış taze soğanlar da ilave edilerek, bir, iki çevrilir. Haşlandıktan sonra didiklenmiş tavuk göğüs etleri ilave edilir. Karıştırılır. Tavuk suyu ve içme suyu da ilave edilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır ve bir taşım daha kaynatılarak, çorba tenceresi ateşten alınır. İnce kıyılmış marul yaprakları, ince kıyılmış maydanoz yaprakları ve ince kıyılmış dereotu  ilave edilerek, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, 5 dakika kadar dinlendirilir. Büyük porselen çorbalığa boşaltılan çorbanın üzeri, ince kıyılmış marul yaprakları ve ince dilimlenmiş domates ile süslenenir. İstenirse, çörekotu ve susam serpiştirilir. Taze sıkılmış, limon suyu eşliğinde, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder